HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

13 juni 2007

Grote groei werkgelegenheid

Van de werkgevers in Nederland wil 10% de komende 3 maanden meer personeel aannemen. Met deze 10% wordt een stijging van 6 procentpunten bewerkstelligd, ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2006.

Dit blijkt uit de cijfers van de arbeidsmarktbarometer van Manpower, de Manpower Employement Outlook Survey. De rapportage is gebaseerd op interviews met 750 Nederlandse werkgevers.

De grootste stijging wordt verwacht in de sector Transport, Opslag en Communicatie. Het netto werkgelegenheidscijfer bedraagt daar plus 15%. Dat is een stijging van 13 procentpunten ten opzichte van het 3e kwartaal van 2006. Hoewel de sector Overheid en Maatschappelijke Dienstverlening ten opzichte van vorig kwartaal als enige met een daling te maken heeft, bedraagt de nettostijging ook daar nog 3%.

In voor Nederland belangrijke handelslanden zijn de verwachtingen ten aanzien van het aannemen van personeel voor de komende drie maanden ook positief. Het netto werkgelegenheidscijfer blijft op een zeer hoog niveau. Voor Duitsland namelijk op plus 13%, voor Engeland op plus 14% en in de Verenigde Staten is er zelfs een groei van 18%.