HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

03 juli 2007

Herbeoordeling 45 - 50 jarigen

Mensen met een WAO-, WAZ-, of Wajong-uitkering die op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar oud waren, kunnen een herziening van hun eerdere herbeoordeling aanvragen. Dit is door Kabinet-Balkenende IV besloten.

In 2004 werd gestart met de herbeoordeling van alle (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 50 jaar. De hoofddoelstelling was toen om zo veel mogelijk mensen te laten participeren in het arbeidsproces. Hiervoor werden twee maatregelen ingezet: het herbeoordelen van arbeidsongeschikten met toepassing van strengere regels en het stimuleren van re-integratie.

De doelstelling om zo veel mogelijk mensen te laten participeren in het arbeidsproces, is door het nieuwe kabinet overgenomen. Echter, de keuringsregels voor de doelgroep 45-50-jarigen zijn versoepeld.

Consequenties
Voor circa 23.000 (deels) arbeidsongeschikten (herbeoordeeld volgens de ‘strenge’ criteria) wordt de uitkering herzien. Zij hebben hierover een brief gekregen. Men kan er ook voor kiezen om de uitkering níet te laten herzien, of men kan een nieuwe medische beoordeling aanvragen.

Voor de werkgever kan dit betekenen dat de (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte medewerker op grond van de nieuwe uitkomst meer of minder uren gaat werken. De hierdoor stijgende of dalende salariskosten komen voor de rekening van de werkgever en gewijzigde uitkeringskosten voor die van het UWV.