HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

17 april 2008

Bezuinigingen UWV en CWI gaan niet ten koste van dienstverlening

Het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen ) en UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) zijn van plan om met ingang van 2012 voor 127 miljoen euro te gaan bezuinigen.

Deze bezuinigingen zullen niet ten koste van de basisdienstverlening. De basisdienstverlening blijft volgens het kabinet voldoende, door onder meer te bezuinigen op management, logistiek en ondersteuning. Dit schrijven minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb (beide SZW) in een brief aan de Tweede Kamer.

Er wordt door het UWV en CWI straks gekozen voor een meer individuele benadering om klanten zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. De algemene extra ondersteuning voor bepaalde groepen, zoals allochtonen, arbeidsgehandicapten en ouderen, verdwijnt.

Zoals in een aantal eerdere weblogs al aan de orde kwam, zijn CWI, UWV en gemeenten hun krachten aan het bundelen door hun diensten op het gebied van werk en inkomen samen te voegen. In plaats van de bestaande 125 CWI's komen er 100 Locaties voor Werk en Inkomen (LWI's). Ook wordt internet belangrijker in de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers.