HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

21 oktober 2008

Nederlands kantoorpersoneel roddelt het meest op het werk

Het bedrijf Canon (ja ja, want 'With Canon you Can') heeft onderzoek gedaan naar de productiviteit van kantoorpersoneel. Daaruit blijkt onder andere dat Nederlands kantoorpersoneel binnen Europa onbetwist leider is in roddelen in de baas zijn tijd.

Nederlandse werknemers hebben verder vaker last van opstartproblemen in de ochtend. Daar tegenover heeft de Nederlandse werknemer juist weer minder last van een 'after lunch dip' dan collega's in bijvoorbeeld Frankrijk of Belgiƫ. Dit heeft voornamelijk te maken met de sobere lunchcultuur in Nederland. In landen als Frankrijk en Belgiƫ blijkt het moeilijk het werk te hervatten na een uitgebreide lunch met de daarbij behorende wijn.

Naast de menselijke factoren speelt de berg email die werknemers dagelijks over zich uitgestort krijgen een rol.

De gemiddelde Europeaan is op kantoor een kwart van de dag niet productief. Gezien het momenteel ongunstige economische klimaat, is dit extra zorgwekkend, aldus Canon.

Canon laat wel vaker onderzoeken uitvoeren, bijvoorbeeld over het comfort van de werkplek. Klik hier om in hun nieuwsarchief te komen, daar kun je makkelijk zoeken.