HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

20 april 2007

Bijna helft werkgevers vergeet secretaressedag

Gisteren was het secretaressedag. Een leuke gelegenheid om deze medewerkers eens in het zonnetje te zetten. Echter, bijna de helft van de Nederlandse bazen is de secretaressedag vergeten.. Een cadeausite heeft dit onderzocht en heeft hiervoor 700 werkgevers ondervraagd.

Goedmaken
Een kwart van de werkgevers is van plan om alsnog een presentje voor zijn secretaresses te kopen. Opvallend is dat eveneens 25 procent van de werkgevers hun secretaresse bedankt met een cadeautje dat ze zelf moet kopen.

Secretaressedag bestaat al sinds 1989. Sinds dat moment is de derde donderdag van april bedoeld om secretaresses een blijk van waardering voor hun inzet te geven. In Amerika bestaat secretaressedag al sinds 1952. De dag is voortgekomen uit de Administrative Professionals Week.

Populariteit
Uit het onderzoek blijkt dat de populariteit van secretaressedag sterk wisselt. Driekwart van de secretaresses vindt het belangrijk vindt om waardering te krijgen voor hun werk, maar dan liever niet geforceerd op een vastgestelde dag.

Op 1 mei aanstaande wordt de beste secretaresse van 2007 gekozen. Op 11 april is de wervingscampagne voor de verkiezing van start gegaan.

2 Comments:

At woensdag, 25 april, 2007, Anonymous Anoniem said...

Ik vind het ook terecht. Iedereen kan cadeaus geven maar geef tussendoor maar eens je waardering, een compliment of schouderklop.

Voor mij is dat veel meer waard.

 
At woensdag, 25 april, 2007, Anonymous Anoniem said...

Tenzij de onlinemarketeer dag organiseren en grote cadeaus geven.

 

Een reactie posten

<< Home