HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

05 februari 2007

Europees jaar van gelijke kansen van start

De Europese Commissie heeft 2007 uitgeroepen tot Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen. Ze willen een einde maken aan onderscheid en discriminatie. Tevens is de bedoeling om de voordelen van diversiteit te benadrukken.

Dit jaar staat het vergroten van de kennis over en bewustwording van gelijke kansen centraal. De activiteiten zijn gericht op het terugdringen van discriminatie en het benadrukken van de voordelen van diversiteit.

Minister de Geus gaf tijdens een werkbezoek aan het Anti Discriminatie Bureau in Den Haag het startsein voor het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen in Nederland. In Nederland zal de nadruk liggen op het vergroten van kennis en bewustwording. Daartoe zullen onder meer conferenties, workshops, een schooltoernee en een Gelijke Kansen Estafette worden georganiseerd. Er is een miljoen euro subsidie beschikbaar voor organisaties die gerichte projecten willen uitvoeren.

Meer informatie over het Europees Jaar van Gelijke Kansen vind je op www.agentschapszw.nl.

1 Comments:

At woensdag, 07 februari, 2007, Anonymous Anoniem said...

Leuk initiatief. Ik hoop dan ook van harte dat dit een bijdrage gaat leveren aan het bestrijden van de discriminatie bij sollicitaties.

In alle eerlijkheid is 1 miljoen wel aan de lage kant.

 

Een reactie posten

<< Home