HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

16 januari 2007

Saxion Hogescholen werft met vertrekpremie

Saxion Hogescholen is van plan om sollicitanten een vertrekpremie te gaan beloven als ze na enkele jaren weer uit dienst gaan. Het doel van de hogeschool is om makkelijker aan nieuwe docenten te komen.

Een woordvoerder van de hogeschool geeft aan dat er veel potentiële docenten afhaken, omdat ze niet tot in de lengte van dagen in het leslokaal willen staan. De school gaat het plan de komende tijd uitwerken. Waarschijnlijk gaat het leiden tot individuele afspraken die in de toekomst met nieuwe docenten worden gemaakt.

De hogeschool heeft vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn en telt zo’n 20.000 studenten. De school verwacht dat een derde van de 1.700 medewerkers binnen nu en vijf jaar vertrekt. Vergrijzing speelt hierbij, net als bij de meeste hogescholen, een belangrijke rol.

1 Comments:

At woensdag, 07 februari, 2007, Anonymous Anoniem said...

Het is ongelooflijk dat men dat de juiste mensen aan te trekken met dit soort stunts.

Volgens mij is het ook niet meer dan een middel om onder de aandacht te komen. Voor mij persoonlijk is het niet aantrekkelijk om bij een werkgever te gaan werken die er al vanuit gaat dat ik ( snel) weer wegga.

 

Een reactie posten

<< Home