HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

10 januari 2007

Google meest populaire werkgever in Amerika

Google staat bovenaan in de top 100 van meest populaire werkgevers in Amerika. Vorig jaar was Google nog niet op de lijst te vinden.

Samensteller lijst
De lijst is samengesteld door het Amerikaanse tijdschrift Fortune. Zij interviewden 100,000 werknemers uit 446 bedrijven. Op de 2e plaats eindigde de winnaar van vorig jaar het biotechbedrijf Genentech. Op 3 staat Wegmans Food Market.

Waarom staat Google op 1?
Google heeft een goede bedrijfscultuur, waarbij plezier in je werk het belangrijkst is. Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om 20 procent van hun tijd te besteden aan onafhankelijke projecten. Verder warwen de medewerkers van Google erg te spreken over de extra voorzieningen op de werkplek. Zo is er een keur aan gratis lunch- en ontspanningsmogelijkheden (kuuroord en massage op de werkplek). Een bezoek aan de eigen interne bedrijfsarts behoort tot de gratis mogelijkheden.

Google is flink aan het groeien. In 2007 wordt een verdubbeling van het aantal werknemers verwacht. Dit komt neer op zo'n 200 nieuwe medewerkers per maand. Per dag ontvangt Google met gemak 1300 sollicitatiebrieven. Om efficienter en sneller aan geschikt personeel te komen, heeft Google sinds kort een nieuwe wervingsmethode in gebruik. Sollicitanten moeten een digitale persoonlijkheidstest moeten invullen. Zie voor meer informatie hierover mijn blog van 4 januari.

Andere populaire werkgevers
Adobe Systems (plaats 31), Yahoo (plaats 44) en Microsoft (plaats 50). Yahoo is daarmee 29 plaatsen gestegen, Microsoft daarentegen is in vergelijking met vorig jaar 8 plaatsen gezakt. Adobe is vanuit het niets op plaats 31 beland.