HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

20 december 2006

Personeel heeft liever geld dan een kerstpakket

De helft van de werknemers ontvangt liever een geldbedrag van de baas dan een kerstpakket.
Ruim driekwart van de ondervraagden ontvangt een kerstpakket. Zeven op de tien werknemers ziet het pakket als een blijk van waardering.

Onderzoeksbureau Blauw heeft in opdracht van Randstad 1000 werknemers ondervraagd. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Werkmonitor.

Financiele extra's
Een derde van de ondervraagden verwacht deze maand een eindejaarsbonus en ruim een kwart verwacht een dertiende maand te krijgen. Bijna een op de vijf werknemers denkt een winstuitkering te ontvangen.

Nieuwe uitdaging
Ruim de helft van de ondervraagde werknemers is sterk toe aan een nieuwe uitdaging. 26% van de ondervraagden denkt zeker of waarschijnlijk binnen 6 maanden een baan elders te hebben.

Scholing
Scholing en flexibiliteit op de arbeidsmarkt staat bij de politiek en werkgevers hoog op de agenda. Acht op de tien ondervraagden heeft een vast contract. Slechts 2 procent zou dit inruilen voor een tijdelijk dienstverband als daar cursussen en persoonlijk ontwikkeling in de baas zijn tijd tegenover staan. Bijna drie op de tien zou een dergelijke ruil "niet bij voorbaat" afwijzen en 14 procent zou het serieus overwegen, maar meer dan de helft doet het niet.

Lees hier het gehele onderzoek Werkmonitor.