HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

06 juli 2007

Kabinet wil werkloze allochtone jongeren aan werk helpen

Met nieuwe initiatieven zoals regionale banenplannen en het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap, wil het kabinet de werkloosheid onder allochtone jongeren aanpakken.

Dit schrijft staatssecretaris Aboutaleb (SZW) aan de Tweede Kamer. Aboutaleb sluit met deze plannen aan op eerdere adviezen van de SER, om meer allochtone jongeren aan het werk te helpen. Ondanks de gunstige economische situatie hebben nog steeds te veel allochtone jongeren geen werk. De SER denkt dat dit komt omdat allochtone jongeren vaak een lager opleidingsniveau hebben. Om dit aan te pakken ontwikkelt het Kabinet een breed programma tegen taalachterstanden en schooluitval. Op de participatietop zijn afspraken gemaakt met gemeenten, werkgevers en werknemers om regionale banenplannen op te stellen, in samenwerking met het UWV en CWI.

Verder wil Aboutaleb meer aandacht voor sociale vaardigheden en sollicitatievaardigheden van allochtone jongeren. Verder wil hij de discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden. Het kabinet maakt een plan dat vooroordelen moet tegengaan en moet bijdragen aan positieve beeldvorming. Dit gebeurt in overleg met werkgevers en de allochtone gemeenschap.