HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

19 augustus 2006

SZW geeft subsidie aan kwetsbare vrouwen

Het ministerie van SZW geeft subsidie aan vijftien projecten die de deelname van vrouwen aan de samenleving bevorderen. Het gaat om vrouwen met een achterstandspositie op het gebied van werk, opleiding of sociale contacten.

Het subsidiebeleid voor emancipatie heeft drie thema's: rechten en veiligheid, maatschappelijke participatie en besluitvorming en bestuur. Organisaties die zich bezighouden met deze thema's kunnen jaarlijks subsidie aanvragen. Bij de projecten staan vrijwilligerswerk, opleiding en werk centraal. Het leren van de Nederlandse taal speelt daarbij een belangrijke rol.

De projecten worden uitgevoerd door organisaties van etnische minderheden, of in samenwerking met deze organisaties. De vijftien projecten krijgen in totaal 1,5 miljoen euro subsidie.

Een van de projecten is 'Samen op pad' in Amsterdam. Dit project stimuleert vrouwen gesprekken te voeren en activiteiten in de wijk te ondernemen. Zij zullen hierdoor de Nederlandse taal beter beheersen en de samenleving beter leren kennen.

In Deventer worden vrouwen begeleid naar werk en inburgeringstrajecten. In Tilburg, Oss en Cuijk krijgen vrouwen hulp met re-integratie, zodat zij uit de WAO kunnen komen. De organisatie Marokko Media wil stimuleren dat mannen en vrouwen discussiƫren over verdeling van zorg en arbeid.


Bron: Ministerie van SZW
Voor het gehele persbericht kijk hier.