HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

07 maart 2007

RTL wint; Henkjan Smits mag niet in 'So you wannabe a popstar'

Henkjan Smits komt niet in de jury van 'So you wannabe a Popstar', het muziekprogramma van SBS dat over 2 weken van start gaat. Oud werkgever van Smits, RTL, heeft tegengehouden dat Smits mee gaat werken aan het SBS-programma, en optreedt als jurylid.

Onlangs maakte Smits de overstap van RTL naar SBS. Hij zou als jurylid mee gaan doen met het programma 'So you wannabe a Popstar'. Echter, nog Smits nog SBS heeft rekening gehouden met het concurrentiebeding uit het RTL-contract. Ook al is Smits daar niet meer werkzaam, het door hem ondertekende concurrentiebeding loopt nog een half jaar door. Hierin is opgenomen dat hij tot een half jaar na uitdiensttreding niet deel mag nemen aan soortgelijke programma's als RTL's X-Factor.

Hoewel Smits deze klus even aan zich voorbij moet laten gaan, mag hij wel gewoon bij SBS het Shownieuws gaan presenteren.

Wijze les: check bij het aannemen van een nieuwe medewerker altijd even voor de zekerheid of hij/zij niet nog onder concurrentiebeding valt van de vorige werkgever.