HRMLog

In deze weblog houdt Kathalijne Schuurmans ontwikkelingen bij op het gebied van Human Resources Management (HRM).

08 maart 2007

Randstad op Second Life

Vandaag opent Randstad als eerste HR dienstverlener een vestiging op Second Life. Nu al zijn er verschillende vacatures waarvoor werkzoekenden worden gezocht. Er wordt uiteraard betaald in Linden dollars.

De virtuele vestiging op Second Life is identiek aan Randstad vestigingen in de echte wereld. Na binnenkomst schrijft de kandidaat zich in. Er volgt een intakegesprek met de intercedent waarna de kandidaat aan een potentiële werkgever wordt voorgesteld.

Rating
Anders dan in de echte vestigingen kunnen werkgevers en werknemers elkaar beoordelen, via een speciaal ‘Rating-systeem.’ Zo raakt een goede werkgever steeds meer in trek en kunnen getalenteerde werknemers telkens hogere eisen stellen.

Echte banen
De Randstad vestiging op Second Life biedt ook echte banen, met een salaris in euro’s. Er zijn o.a. twee functies vrij voor avatar bij ABN AMRO. Hierbij gaat het om het besturen van de virtuele hostess Amber, die bezoekers aan ABN AMRO op internet en Second Life verwelkomt en wegwijs maakt. Daarnaast heeft het advocatenkantoor Faasen & Partners een vacature voor een juridische secretaresse/parttime avatar. Deze secretaresse zal naast haar reguliere werkzaamheden ook de binnenkort te openen vestiging van het advocatenkantoor op Second Life bemannen.

Persoonlijke benadering
Met opening op Second Life verwacht Randstad contacten te kunnen leggen met de moeilijk bereikbare doelgroep van hoogopgeleide jonge professionals. Ook wil Randstad inspelen op de behoefte aan een meer persoonlijke benadering op internet. Ervaring opdoen met virtuele sociale netwerken en driedimensionale omgevingen staat voorop. Verder vormt de virtuele omgeving een unieke mogelijkheid om te experimenteren met de fysieke inrichting van Randstad vestigingen.

Samenwerking met VU
In nauwe samenwerking tussen Randstad en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) wordt een aantal wetenschappelijke onderzoekstrajecten gestart. Hierbij draait het onder andere om de vraag: ‘In hoeverre zijn virtuele werelden van invloed op sociale netwerken?’ Ook wordt onderzocht of werknemers in een virtuele wereld anders worden beoordeeld dan werknemers in het dagelijkse leven.

Bekijk de vestiging van Randstad op Second Live: http://slurl.com/secondlife/randstad/50/100/50

Bron: Persbericht Randstad